3.5.2023. 14:57
0
Da li je napadač u Beogradu trpio vršnjačko nasilje?
Ministar prosvjete Srbije Branko Ružić obratio se na press konferenciji nakon stravičnog napada u Beogradu, saopštivši da će uslijediti trodnevna žalost.

Sa "jasnijom slikom" slučaja će se izaći tokom dana, a Ružić je odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je upoznat s jednim slučajem vršnjačkog nasilja, kad je u pitanju osumnjičeni.

Osvrčući se na slučaj vršnjačkog nasilja kojeg je osumnjičeni navodno doživio – ministar prosvjete Srbije kaže kako sistem u tom slučaju nije zakazao.

“Postoje nalazi iz Tiršove i Centra za socijalni rad. Radi se o rasjekotini na usni do koje je došlo u školi glume, privatnoj, koja nije u sistemu prosvjete. Po tom osnovu se ne može izvesti zaključak da je bilo potrebno dalje postupanje, u smislu rješavanja bilo koje vrste problema koje je nastupilo prema tom djetetu”, rekao je Ružić, odgovarajući na pitanje N1 da li je dječak bio žrtva vršnjačkog nasilja kako pojedini roditelji govore.

Kako je dodao, svaki model ima pozitivne i negativne strane i negativni uticaj interneta prisutan je sa svih strana.

On je, podsjetimo, saopštio i da je u Srbiji proglašena trodnevna žalost, a nakon što su živote izgubili osam učenika i školski porti, prenosi N1. 



(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.