23.2.2024. 21:38
0
Šapić najavio da će se "biti po ulici", poručio da bi Srbija mogla ući u građanski rat
Gradonačelnik Beograda i osoba poznata po glorifikovanju ratnog zločinca Ratka Mladića, Aleksandar Šapić, izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) spremna da "ne prizna" izbore i da se "bije po ulici".

"Više nikad nijedni izbori – niko ih neće priznati. Sutra mi nećemo da iz priznamo, ići ćemo da se bijemo po ulici. Ako nas neko takne reći ćemo to nije demokratija", rekao je Šapić tokom gostovanja na televiziji Happy, prenosi Nova.rs

Njegova izjava očigledno znači da će vladajuća stranka organizovati proteste na ulicama ukoliko izgubi vlast u glavnom gradu.

"Tu nema kraja, ulazimo u anarhiju. Ulazimo u jedno bezvlašće koje apsolutno vodi u građanski rat. Tada sam o tome govorio i to mislim da je bilo najvažnije", zaključio je Aleksandar Šapić.

Beogradski izbori 2023. godine donijeli su rezultate s kojima vlast nije mogla biti zadovoljna. S obzirom na to da SNS i SPS nisu imali neophodan broj odbornika za formiranje većine, oslonac su pokušali da pronađu u izbornoj listi "Mi-glas iz naroda", Branimira Nestorovića.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.