7.7.2023. 19:46
0
Zastupnica uzvratila HDZ-u: Proganjat ću vas jednog po jednog, bando prokleta!
Društvenim mrežama proširio se isječak s jučerašnje sjednice Sabora u kojem je zastupnica Dalija Orešković potpuno izgubila živce zbog komentara iz redova vladajućih.

Za saborskom govornicom prvo je rekla:

Radna mjesta

“U ime svih branitelja čije su tvornice, a s njima i radna mjesta nestala u pljački počinjenoj od strane hrvatskih vlasti nakon rata, u ime svih branitelja koji nisu privilegirani povlaštenim državnim kreditima, subvencijama, političkim pozicijama i stranačkim iskaznicama, u ime svih branitelja kojima smeta korupcija koja je uništila snove o pravednoj i pravnoj državi, u ime svih branitelja čije se sudbine mogu poistovjetiti s pričom iz ovog govora, još jednom onoj drugoj strani sabornice i politike poručujem – bando prokleta!”, kazala je Orešković.

Potom je dodala:

“Svima koji danas nakon burnog početka rasprave o proširenju prava branitelja uporno okreću naopako smisao svega što sam uvodno izgovorila, nazivajući me bolesnom i sotonom, poručujem da ja nisam protiv branitelja, naprotiv, ja sam na njihovoj strani.

A zbog onog za što se u politici borim, trebali bi i oni biti na mojoj. Korupcija koja pustoši Hrvatsku nije vrijedna žrtve pravih branitelja, i razlike između njih i HDZ-ovih profitera”.

Nakon kritika koje su joj na izgovoreno uputili neki zastupnici, Orešković je odgovorila:

“U ovakvoj situaciji kad državu potresa ovako velika korupcijska afera koja stvarno predstavlja dokaz da imamo mafiju na vlasti, vi ćete raditi točno – što? Slati poruke da institucije rade svoj posao. Koje institucije? Ove koje ste razrušili? Gdje nam je DORH? Gdje nam je USKOK?



Koji su resursi?

USKOK u kojem imamo tridesetak pravosudnih djelatnika. Recite mi s kojim to resursima, s kojom to snagom će oni sada udariti na Andreja Plenkovića i reći, evo, činjenica je da je on potpisnik ključnih uredbi o plinskom poslovanju što ga čini glavnom metom i jednim od glavnih osumnjičenika?‘, kazala je Orešković.

Osvrnula se i na omiljenu poštapalicu pojedinih, uglavnom desnih, zastupnika prema kojoj svi oni koji ukazuju na nepravilnosti zapravo – mrze Hrvatsku, prenosi Jutarnji list.

“Spomenite mi još jednom da mrzim sve hrvatsko i – časna riječ – proganjat ću vas jednog po jednog i u sabornici i izvan nje nakon ovog mandata! I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju? E pa nećete! I ponovit ću ono što sam rekla za ovom saborskom govornicom dok me štiti saborski imunitet zbog svega što ste u Hrvatskoj napravili u proteklih 30 godina. Još jednom vam poručujem – bando prokleta!”, poručila je Orešković.


(Admir O.)

 

HDZ
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.