20.7.2023. 14:57
0
Milanović: Bio sam u stanu, nisam znao da je nevrijeme dok me žena nije nazvala da pokupim nešto s balkona
Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, danas se u Krapinskim Toplicama osvrnuo na jučerašnje nevrijeme koje je pogodilo i ovu nama susjednu zemlju.

Na novinarsko pitanje - je li se moglo bolje reagirati putem sistema za upozoravanje, Milanović je odgovorio:

- Ne znam, ne mogu upirati prstom. Isti vrag bio je dva sata ranije u Koruškoj. Bio sam u stanu i iznenadilo me, kao i sve nas. Odmah sam to povezao s nečim što je putovalo. Nisam vidio najavu da se sprema nešto tako ozbiljno. Bilo je od Zaprešića do Leskovca - kazao je Milanović i dodao:

- Onaj čovjek koji je bio u kranu, to ga je sigurno tamo zateklo. Dogodilo se u treptaju oka. On bi se spustio, nije lud. Nisam shvatao šta se događa dok me supruga nije nazvala da nešto skinem s balkona. Vidio sam kako vjetar potencijalno čupa tvrdo stablo. Bilo je ružno, ja to ne pamtim. Da, možda je neko trebao ranije reći. Došlo je iz Austrije, preko Slovenije - rekao je Milanović, prenosi Večernji.hr.

U olujnom nevremenu koje je jučer pogodilo i Hrvatsku, život su izgubile četiri osobe, oko 200 je povrijeđeno, oštećeno je više od 2.000 objekata, a županijski centri 112 zaprimili su više od 4.500 poziva, prenijeli su danas hrvatski mediji.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.