31.7.2023. 15:15
0
Snažna detonacija uznemirila Zagrepčane, prijavili je i na EMSC-u: "Sve se treslo"
FOTO: AFP
Snažna detonacija uplašila je Zagrepčane u ponedjeljak oko 15 sati. "Jak udarac, sve se treslo", događaj su prijavili čak i na EMSC-u.

MORH je za danas prijavio letačke aktivnosti i moguće probijanje zvučnog zida, prenosi Avaz.

- Piloti lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) provodit će u ponedjeljak i u utorak, od 10 do 18 sati, redovne letačke aktivnosti za kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida u šest županija kontinentalne Hrvatske.

Probijanje zvučnog zida može očekivati na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera. Tokom leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa Ministarstvo odbrane (MORH), moli građane za strpljenje i razumijevanje - napisali su, prenosi Večernji list.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.