2.8.2023. 22:15
0
Žena koju je napala kornjača u Trogiru: "Vrištala sam iz petnih žila. Okrenula sam se i ugledala to nešto ogromno smeđe"
U uvali otoka Čiova kod Trogira jedna je žena pretrpjela povrede zbog napada morske kornjače. Žena se kupala nekoliko metara od plaže, a onda je uslijedio napad od kojeg je, srećom, spasio suprug.

“Ja sam samo osjetila kako me nešto zgrabilo. Vrištala sam iz petnih žila i dozivala muža, ‘Ante‘. Okrenula sam se i ugledala to nešto ogromno smeđe. Bol je bila kao da vas netko ogromnim kliještima uhvati, zarije vam to u kožu i stišće, stišće. Mala je plakala ‘neću da mi mama umre‘”, opisala je grozotu Anita Dadić za Dnevnik Nove TV.

“Nisam uopće razmišljao što je, samo sam se bacio i to odgurnuo. Tek kad sam odgurivao vidio sam po peraji da je to kornjača, 80 do 100 centimetara sigurno”, rekao je Ante Dadić.

Kornjače inače ne napadaju ljude pa se sumnja da se ova možda osjetila ugroženom.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.