12.8.2023. 19:52
0
Još jedan protest „Srbija protiv nasilja“: “Kad sistem ne radi za narod“
FOTO: N1
Petnaesti protest "Srbija protiv nasilja" održava se večeras u Beogradu.

Ove subote šeta se od Skupštine Srbije, preko Terazija, pored zgrade Predsjedništva Srbije, a potom Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije.

Jedna od ključnih tema ovog protesta je verbalno i institucionalno nasilje u Bačkoj Palanci gdje građani danima unazad protestuju nakon smrti trinaestogodišnjeg dječaka od strujnog udara iz neobezbjeđenog kabla.

Protesti “Srbija protiv nasilja” organizovani su nakon dva masovna ubistva koja su se 3. i 4. maja dogodila u Beogradu i okolini Mladenovca, u kojima je stradalo ukupno 20 osoba, među kojima je najviše djece.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.