26.8.2023. 8:30
0
Njemačka ambasada u Srbiji reagovala na Vučićevo izvinjenje zbog izjave njegovog ministra
Ambasada Njemačke u Srbiji oglasila se da nije primila zvanično izvinjenje iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog izjave ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ali su naglasili da je dovoljno i usmeno izvinjenje.

Naime, Gašić je izjavio da pripadnici njemačke službe prikrivaju ubice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

- Mi smo provjeravali u proteklih 20 dana sa pripadnicima njemačke službe i dobili smo uvjeravanje i dokaze da ne prikrivaju te podatke. U svoje ime tražim da prihvate izvinjenje – rekao je Vučić na ceremoniji dodjele stanova izbjeglicama u Ovči, u kojoj je prisustvovao sa šefom Delegacije EU.

Gašić je prethodno na sjednici Skupštine Srbije izjavio da su vlasti Srbije tražile od Njemačke da ustupi podatke o ubistvu Oliver Ivanovića.

- Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od njemačkih organa pod čijom zaštitom u ovom trenutku je taj čovjek, da nam daju podatke – rekao je Gašić u Skupštini Srbije u junu.

Sljedećeg dana Gašić je tvrdio kako nije optužio Njemačku da štiti ubicu Olivera Ivanovića, već da je njegova izjava „prenijeta bez znaka pitanja“ koja joj daje drugačiji smisao.


(Admir  O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.