8.8.2023. 20:04
0
Vučić o razvoju Srbije: Trebat će nam mnogo dobrovoljaca
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je plan razvoja Srbije potpuno izmijenjen i da se od sada sve mjeri do 2027. godine.

On je na konferenciji za novinare rekao da su to ambiciozni planovi koje će predstaviti i u koje “gotovo sutra” mora da se krene.

“Trebaće nam ljudi da nam pomognu, biće nam potrebno mnogo dobrovoljaca i cijela Srbija da radi. Јedan od povoda za to je Ekspo 2027 koji će cijelu zemlju da promijeni ne samo Beograd koji nećete prepoznati za četiri godine. To ćemo da iskoristimo za dalji razvoj Srbije. Nevjerovatno je da do sada nismo zaustavili nijedan projekat”, rekao je Vučić.

On je kazao i da su program Srbija 2020-2025 mnogi nazivali bajkom i šarenom lažom i da nisu vjerovali da prosječna plata može da bude više od 1.000 evra, a prosječna penzija 450.

“Na dobrom smo putu i uprkos problemima i inflacija će biti 12,5 odsto, to je procjena koja će biti objavljena 11. augusta. Osim plata i penzija koje će većom brzinom da rastu, predvidjeli smo i mnogo projekata o izgradnji škola bolnica, puteva. Srbija je zemlja koja najviše gradi i planira”, rekao je on.

Istakao je da nacionalni fudbalski stadion mora da bude gotov do jeseni 2026., a možda i ranije.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.