28.8.2023. 14:03
0
Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju
FOTO: N1
Jako nevrijeme sa snažnim udarima vjetra zahvatilo je slovensku Istru. Građani javljaju da pada jaka kiša, a ponegdje su ostali i bez struje. Iz Ajdovščine javljaju o jakom nevremenu i gradu.
 
Slovenskoj Istri s juga se približio anažan olujni sustav koji će se nastaviti kretati prema sjeveru, točnije prema Goriškoj i Gorenjskoj. Na temelju radarske slike očekuju se jaki pljuskovi, a moguća je i tuča.

Nevrijeme je praćeno jakim udarima vjetra.

Nestanak struje zabilježen je na području Portoroža, Lucije i Izole. Bez struje su ostali i u Parecagu. Kako su za N1 rekli iz tvrtke Elektro Primorska, problemi sa strujom na obali uglavnom su riješeni.

Prema riječima mještana na cestama ima dosta vode. Na Škofijama su se vozači zbog jakog pljuska zaustavljali na cesti, a u Izoli pada tuča veličine lješnjaka.

Kako prenosi portal Neurje.si, intenzivne olujne ćelije na Goriškom uzrokuju jake pljuskov. U Ajdovščini je pala tuča debela kao jaje, javlja Neurje.si. I u Goriškoj i Sežanskoj ponegdje imaju problema sa strujom, kažu u Elektro Primorskoj.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.