28.9.2023. 21:16
0
Detalji drame u Hrvatskoj: Stariji čovjek s eksplozivom pobjegao iz staračkog doma
FOTO: 24sata
Krišom ušao u vozilo kuharice jednog Doma za starije i nemoćne.

Prestravljena kuharica jednog Doma za starije i nemoćne na istoku Zagrebačke županije u zadnji je tren pobjegla od smrtni nakon što ju je prepao pomahnitali naoružani 86-godišnjak u centru Kloštar Ivanića.

Aktivirao nepoznatu napravu

Kako neslužbeno saznaje 24. sata.hr., on je korisnik doma u kojem je zaposlena. Iz još nepoznatog razloga, pobjegao je iz svoje sobe te joj se ušuljao na zadnje sjedište automobila te se ondje primirio. 

Ona ga nije primijetila sve do Školske ulice u Kloštru kad se otkrio i zaprijetio joj eksplozivom. Odmah je otvorila vrata i pobjegla te je uspjela pozvati policiju.

Pruža mu se pomoć

Rastrojeni 86-godišnjak aktivirao je nepoznatu napravu u trenutku kad su djeca izlazila iz obližnje Osnovne škole. U eksploziji je oštećen njen automobil, a policija je kasnije saopćila da je muškarac teško povrijeđen i da mu se pruža pomoć.

Kako neslužbeno saznaju 24sata, službe su odvele povrijeđenog muškarca, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.I.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.