13.11.2023. 22:35
0
Banožić imao 0,21 promil alkohola u krvi
Rezultati nakon vađenja krvi u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima pokazali su da je Mario Banožić imao 0.21 promila alkohola u krvi prilikom nesreće, saznaje Telegram.

Prema njihovim informacijama, sad već bivši ministar, večer prije nesreće bio je na druženju koje je potrajalo do kasno u noć.

Samo par sati nakon toga, rano ujutro u subotu, krenuo je u lov u Kunjevce.

Na tom putu skrivio je saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

I dalje će to biti nesreća iz nehaja jer prema Kaznenom zakonu RH, ako je osoba koja je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj ima teško povrijeđenih ili poginulih osoba bila pod utjecajem alkohola iznad 1.5 promila, neće se smatrati da je do nesreće došlo iz nehaja te će se primijeniti odredbe članka 272. Kaznenog zakona, prenosi Index.

Telegram saznaje da ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija u trenutku nesreće nisu bili vezani pojasom. Isti izvor Telegrama tvrd da je brzina kamiona kojeg je bivši ministar obilazio bila 78 km/h, što znači da je brzina pretjecanja bila veća.

Šarić iz kombija je najvjerovatnije stradao od vjetrobana koji je puknuo nakon sudara jer se staklo nije odmah rasulo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.