26.12.2023. 16:02
0
Novi detalji teške nesreće: "Poginuli supružnici stigli na odmor iz Njemačke, Eldina je bila trudna i krenuli su taj dan do doktora u Berane"
Četiri osobe mrtve su nakon tragične saobraćajne nesreće koja se dogodila u crnogorskom mjestu Brezojevice, na cesti prema Plavu. Na mjestu nesreće poginuo je mladi bračni par - Mersin H. i njegova supruga Eldina. Poginula su još dvojica muškaraca. Do nesreće je došlo sinoć u 19 sati i 35 minuta.

Predsjednik Općine Plav, Nihad Canović, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti. 

U nesreći nastradao je bračni par Mersin H. i njegova supruga Eldina. Oni su se nalazili u automobilu u koji je direktno udario snimatelj koji se s kolegom vraćao iz pravca Rožaja. Kako je za portal Republika.rs ispričao izvor blizak istrazi, bračni par došao je na odmor iz Njemačke kako bi proveli praznike s obitelji.

- Oni su išli iz suprotnog smjera, a kamerman s kolegom iz Rožaja. Snimali su svadbenu kolonu. Pošto je taj dio ceste ravan vozili su malo brže i direktno udarili u auto u kojem se nalazio bračni par. Tragedija je da su očekivali bebu, a da su taj dan krenuli do doktora u Berane, priča za Republiku izvor blizak istrazi.

Mirza M., snimatelj RTV-a "Glas Plava", također je poginuo u nesreći. Nero C. je u Domu zdravlja u Plavu.

- U Urgentni centar nakon nesreće dopremljena su tijela dvije osobe, muškarca i žene. Pokušana je reanimacija, ali sve je bilo uzalud, rekli su nakon nesreće iz Kliničkog bolničkog centra Berane.

Slike s mjesta nesreće pokazuju da je jedan automobil potpuno neprepoznatljiv. "Tragediji je prethodila svadba u Rožajama, koju je Mirza snimao. Kada su svatovi krenuli prema Plavu i stigli do Brezojevica kod grada, dok je snimao svatovsku kolonu, došlo je do direktnog sudara", rekao je svjedok koji kaže da su auti od sudara odletjeli u zrak.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.