6.1.2024. 10:19
0
Svjedok opisao potresne prizore nakon nesreće u Hrvatskoj: "Dijete je živo, majka i otac nisu"
Reporteri Jutarnjeg lista razgovarali su s vozačem koji je naletio na užasnu saobraćajnu nesreću na hrvatskom autoputu A-1 između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri, te je pomagao u zbrinjavanju unesrećenih. U nesreći su poginule tri osobe, a mnogi su povrijeđeni.

Vidno iscrpljen i potpuno shrvan od užasa kojemu je svjedočio, ispričao je detalje tragedije. Kaže da je iza vozila koja su sudjelovala u nesreći vozio možda 30 sekundi.

"Taj terenac mađarskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim. Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, možda ima 17, 18 godina.

Ovo su u Mitshubisiju očito bili migranti i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali ležati. Jedan je, uopće ne znam kako, prošao neozlijeđen, hodao je uokolo, i onda pobjegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći, to će policija utvrditi", govori šokirani čovjek.

Dva, tri čovjeka iz terenca su ležala na brzoj traci odmah uz bankinu, dva su vrištala od bolova, jedan je bio u teškom stanju, ne znam hoće li preživjeti, ostali su bili porazbacani po travi. Jedan je bio ispod kombija. Kad su digli Mitshubishi, onda su pronašli još jednog. Taj je bio mrtav, možda vozač. Strašno", govori čovjek.

Dečko iz auta riječkih oznaka, govori, bio je krvave glave, ali pri svijesti.

"Pitao sam ga kamo ste išli. Rekao mi je: 'Doma za Rijeku'. Pitam znaš li što se dogodilo, veli: 'Ne znam, spavao sam iza'. Samo ja ponavljao: 'Joj, što je s mamom i tatom, mama i tata nisu dobro'", priča vidno potreseni čovjek.

Na dva vozila su naletjeli i kombi Mercedes i VW Sharan zagrebačkih oznaka. Svjedok govori da se oko 15 minuta nakon nesreće još uvijek dimilo iz motora Mitshubisija, koji je ispao iz karoserije vozila i ostao na brzoj traci... Inačpe, terenac Mitsubishi prilikom nesreće raspao se na dva dijela.

"Dana 06.01.2024. godine oko 01.40 sati na autocesti A-1, smjer jug, poslije tunela Sveti Marko došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila, te su tri osobe smrtno stradale. Promet autocestom na tom dijelu je zatvoren, te će biti preusmjeren. Slijedi uviđaj", javili su iz policije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.