5.12.2023. 20:31
0
Otkriveno gdje je pobjegao Vanjin ubica
Ljupče Palevski-Palčo, glavni je osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje Gorčevski (14) u Skoplju i za njim se još traga, a sumnja se da je pobjegao u Tursku.

Danas je još jedna osoba uhapšena je u vezi sa otmicom i ubistvom djevojčice Vanje, a prema prvim informacijama i za nju će biti zatražen dvodnevni pritvor, dok je posljednja informacija da je pritvor odobren.

Prema makedonskim izvorima, sumnja se da pomoćnik upravo danas uhapšen i da je riječ je o osobi koja se vezuje za Ljupča Palevskog-Palča, ali i za stranku "Desna", čiji je predsjednik.

O svemu se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo Skoplje povodom ovog hapšenja.

"Osnovana sumnja da je osumnjičeni, koji je danas uhapšen, izvršio krivično djelo proizilazi iz do sada pribavljenih dokaza Biroa javne sigurnosti Sektora za međunarodnu policijsku saradnju, dostavljenih SVR Skoplje, u kojima se navodi da je lice osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo, za koje je raspisana međunarodna potjernica 02.12.2023. godine registrovano na graničnim prelazima u Republici Bugarskoj, sa ulaskom u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i izlaskom iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema R. Turskoj). On je upravljao vozilom marke 'land rover'. Lice je lišeno slobode, a s njim su policijski službenici Odjeljenja za međunarodnu saradnju obavili informativni razgovor", navodi se u saopštenju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.