6.1.2024. 19:08
0
Policija spriječila sukob između pristalica mitropolita Mihaila i vladike Borisa
FOTO: pobjeda
Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) danas su se okupili kako bi naložili badnjake ispred Dvorca Kralja Nikole na Cetinju.

Ipak nemile scene koje su uslijedile nakon toga, bacile su sjenku na današnji događaj.

Uoči početka nalaganja intonirana je nacionalna himna, a nakon toga došlo do incidenta jer su se Dvorskom trgu pojavili i mitropolit CPC Mihailo i bivši vikarni episkop CPC Boris.

Mitropolit Mihailo bio je izrevoltiran pojavljivanjem Borisa, koji je osveštao i badnjak.

Borisa je Sveti Arhijerski Sinod CPC rasčinio zbog "raskolničkih i necrkvenih aktivnosti", koje su rezultirale njegovim, kako su kazali iz CPC, nekanonskim samoproglašnjem za mitropolita.

Nakon toga, kako je javio reporter crnogorske Pobjede, došlo je do tenzija i guranja između pristalica Mihaila i Borisa. Veći incident spriječila je policija.

cetinjecpc
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.