25.1.2024. 8:47
1
Predsjednik općine u Srbiji djeci poklonio med za potenciju: Šta će maloljetnima "Fruškogorski skočko"?
Na prijemu kod predsjednika Općine Inđija u Srbiji Vladimira Gaka djeci iz karate kluba "Sensei" u poklonima se našao i med za potenciju "Fruškogorski skočko – radost u kući". U lokalnoj samoupravi ne znaju čija je ideja da djeci bude poklonjen med za potenciju dok nekadašnji članovi Kabineta kažu da je sadržaj poklona za goste isključivo na kabinetu predsjednika.

U znak zahvalnosti za postignute rezultate u toku 2023. godine lokalna samouprava organizovala je prijem za takmičare i takmičarke KK "Sensei" iz Inđije. Osim obećanja, djeci su podijeljeni pokloni, sadržaj poklona uznemirio je roditelje djece jer nisu razumjeli poruku sadržine darova. Djeci je između ostalog darovan med za potenciju "Fruškogorski skočko". U opisu meda koji je darovan djeci stoji "radost u kući", prenosi lokalni portal IN Medija.

Da se poklonu u zube ne gleda nije uvijek slučaj, kažu roditelji za IN Medija, prilično uvrijeđeni porukom koju je poslala lokalna samouprava.

"Razumijemo da je to inđijski brend, ali da li je moguće da nisu vodili računa kome šta poklanjaju. Da su stavili med za imunitet ili nešto namijenjeno sportistima bilo bi pohvalno. Ali 'Fruškogorski skočko' maloljetnoj djeci uz poruku - radost u kući, više je nego neumjesno", obrazlažu roditelji.

IN Medija je pokušala da sazna ko pakuje poklone za goste koje daruje predsjednik opštine Vladimir Gak i postoje li propisana pravila poklanjanja.

"Nemamo informaciju ko određuje sadržaj poklona koju predsjednik daruje gostima", kažu iz lokalne samouprave.

Nekadašnji članovi Kabineta predsjednika opštine do 2016. godine za IN Medija kažu da je taj dio obavljao kabinet predsjednika u skladu sa gostima kojima se poklanja i porukom koju žele da pošalju.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.