12.2.2024. 9:45
0
Srpski penzioneri danas predvode "bunt" na Kosovu: "Ugrožena nam je egzistencija"
Srbi sa Kosova održaće danas u 12.00 sati u Kosovskoj Mitrovici "veliki protestni opštenarodni skup", kojim žele da skrenu pažnju čitavom svijetu i međunarodnoj zajednici na "obespravljen položaj", te kako navode, nakon odluke Prištine i premijera Kosova Albina Kurtija o ukidanju dinara, "kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima".

Iz Udruženja penzionera, čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu očekuju veliki broj sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvjetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, odnosno "sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim mjerama iz Prištine", javlja Tanjug.

- Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo cijelom svijetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12.00 časova u blizini Trga Braće Milić, istakli su iz Udruženja za TV Most.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.