9.3.2024. 9:00
0
Komšije otkrile istinu o ocu koji je sa suprugom otrovao djecu: "Odbijao je da ih vodi kod ljekara"
Lav P. S., koji je osumnjičen da je nedavno zajedno sa suprugom Martinom P. S. otrovao svoja dva sina, a potom sa njom izvršio samoubistvo skokom sa nebodera u Novom Sadu u Srbiji, u javnosti se prikazivao kao brižan otac, ali je jednom od rijetkih poznanika otkrio da djecu ne vodi kod ljekara.

- Da je bio čudan, asocijalan i povučen više nije ni tajna i to svi znaju, ali niko ne priča o tome da djecu nije vodio kod ljekara. Otprilike u isto vrijeme kada se rodio prvi mališan nastupila je pandemija korone, a on je odmah počeo da iznosi neke svoje teorije zavjere. Nisam u početku obraćao pažnju na to jer smo svi bili zbunjeni i nismo znali šta da mislimo. Međutim, to se tada nije zaustavilo već je eskaliralo do te mjere da više nije vodio ni prvo a potom ni drugo dijete kod doktora ni kada je trebalo, a ni on ni supruga nisu išli - kazao je za srbijanski Blic Lavov poznanik.

Navodi kako je "Lav govorio da nema povjerenja u zdravstveni sistem, te da je par puta kroz razgovor shvatio da nije imao povjerenja ni u šta".

- Od svega je zazirao i mislio da je neka prevara. Kao da je bio paranoičan. Međutim, nisam tome pridavao previše značaja jer nisam htio da se uplićem u te priče, pošto mislim potpuno drugačije ali... Sada kad razmislim - ko zna šta se toj jadnoj djeci desilo. Nadam se da će se ubrzo ovaj horor razriješiti i da ćemo konačno saznati pravu istinu. Javnost ima pravo da zna - priča sagovornik srbijanskog Blica.

U prilog tome da su Lav i Martina imali neki problem sa zdravstvenim radnicima govori i izjava njihove komšinice iz Petrovaradina koja je rekla da je patronažna sestra bila nekoliko puta kada je Martina rodila drugo dijete, ali da je obično nailazila na zaključana vrata.

- Sigurna sam da je Martina bila unutra, ali da nije htjela da otvori. Možda je patronažnu sestru pustila jednom ili dvaput, i to neposredno nakon porođaja, ali poslije sam svojim očima vidjela kako im patronažna sestra kuca na vrata, a oni ne otvaraju. Ubrzo se više nije pojavljivala. Odustala žena kada je vidjela da se sa njima ne može sarađivati - ispričala je komšinica.

Lavov kolega sa kojim je radio četiri godine u jednom tepih servisu ispričao je da je bio šokiran kada je čuo da je porodica njegovog kolege tako stravično okončala.

- Lav je bio dobar i vrijedan radnik. Nikada nismo imali nikakvih pritužbi na njega. Radio je kod nas četiri godine i sve je bilo u redu. Bio je malo asocijalan i nije se odazivao na pozive na druženje među kolegama. U početku smo ga zvali i pokušavali da se bolje upoznamo, ali smo odustali. Ipak, to ništa nije upućivalo na ovako veliku tragediju o kojoj priča čitava Srbija - rekao je Lavov kolega.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.