27.3.2024. 19:10
0
Pogledajte video: Bogdan upratio lopova koji mu krade građu, pa mu otišao na vrata...
FOTO: screenshot/youtube
Možda i ne tako zanimljiv snimak dolazi iz Srbije, okoline Beograda gdje je mladić zajedno sa prijateljima odlučio da se obračuna sa komšijom koji mu neprestano krade stvari sa imanja.

Ne tako zanimljiv iz razloga što se ovo često dešava i ljudi se obračunavaju sa komšijama lopovima redovno. Ipak, zanimljivo je jer je mladić Bogdan Stanišić čitav svoj pohod snimio.

Kako priča Bogdan Stamišić, izvjesni Branko A. mu je krao razne stvari sa gradilišta gdje pravi kuću. Od alata, akumulatora do greda za krov. Ne samo da je odnosio građu, nego je i pravio štetu tako što je lomio i kidao materijal.

Branko je bio redovni posjetilac, a bježao je makadamskim putem što je vlasnicima pravilo problem da ga uhvate. Na kraju su napravili klopku i uhvatili ga.

“Sve je krenulo kada sam sa prijateljima pravio roštilj. Sutradan je nestala konstrukcija. On je imao priliku da vidi da smo tu i kada smo otišli. Njegovo mjesto prebivališta je na dobroj poziciji jer može da vidi kad sam tu, a kad nisam. To je dobro za njega, ali dobro je i za mene jer sada znam da je u blizini”, ispričao je Stanišić.

On je uz pomoć lovačke kamere snimio lopova u akciji. Kamera je snimila i to dvojicu lopova. U organizovanom pohodu zajedno su odnosili građevinski materijal. Da bi utvrdio tačno gdje je, postavio je GPS, na određen predmet. Nakon toga uspio je upratiti gdje žive lopovi.

Stanišić je, da bi bio siguran, na kraju obilježio grede koje su bile na imanju, a da je siguran da je našao lopova, provjerio je grede u njegovom dvorištu. I bile su označene. Na imanju je zatekao majku Branka A. koja je tvrdila da ne zna da joj sin krade. Šta se sve izdešavalo, pogledajte u snimku.




(Aldin B.)

Srbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.