8.4.2024. 12:45
1
Vučić prihvatio pomoć ljutitog rivala kako bi spriječio usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN-u
FOTO: informer tv
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je član Narodne stranke i dugogodišnji predsjednik te partije, Vuk Jeremić, ponudio svoju pomoć vlastima u Beogradu kako bi se spriječilo usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN.

Govoreći o najavama da bi mogla da se usvoji rezolucija u UN-u, Vučić je rekao da će se boriti i naglasio i da, ako Srbija izgubi, to neće biti laka pobjeda druge strane.

Vučić je napomenuo da je dobrodošao svako ko želi da pomogne i da je prihvatio pomoć koju je ponudio Vuk Jeremić, inače njegov ljutiti rival.

"Male su šanse, video sam da je kod nas. Nadam se da mi neće zamjeriti… Nekim ljudima je tu poruku poslao i Vuk Jeremić – da je spreman da pomogne i ja sam to objeručke prihvatio. Od svakoga ko je spreman da pomogne našem timu na svaki način“, rekao je Vučić na TV Informer.

Tokom posljednje izjave gdje je govorio o odnosima sa Vučićem, Jeremić, koji je bio osnivač i dugogodišnji predsjednik Narodne stranke, rekao je da nema nikakve odnose sa predsjednikom Srbije i da su se posljednji put vidjeli u zgradi Predsjedništva kad umalo nije došlo do tuče.

"On je pozvao mene i moje saradnike da dođemo da se s njim pobijemo. I mi smo došli. Vjerujem da smo ga iznenadili, a i iznenadio je i on nas načinom na koji se ponašao kad je sišao dole na prijavnicu. On je psovao, vikao i koristio riječi koje prosto nisu primjerene za šefa države“, govorio je ranije Jeremić.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.