9.6.2024. 22:21
1
Vulin: NATO agresija nikada nije prestala i zato ne smije da prestane ni srpski otpor. Kada su prestali da bacaju bombe, nisu nas ostavili ni da žalimo
NATO bombe su prestale da padaju na današnji dan 1999. godine, ali agresija nikada nije prestala i zato ne smije da prestane ni srpski otpor, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

- Kada su prestali da bacaju bombe po nama, nisu nas ostavili ni da žalimo, ni da prebrojimo ubijene, ni da zapamtimo imena ubijene djece. Nisu nam dopustili ni da tugujemo u tišini, samo su nastavili razaranje naše zemlje - rekao je Vulin.

On je dodao da je poslije toga došao 5. oktobar i samo su sproveli puč, okupirali Srbiju i nastavili sa onim što su započeli bombama.

- Nastavili su sa otimanjem Kosova i Metohije, nastavili sa razaranjem srpskog nacionalnog bića, nastavili sa ubijanjem slobode, našeg prava da budemo slobodni. Agresija nije nikada ni prestala, zato ne smije da prestane ni naš otpor - naglasio je Vulin.

Vulin je danas u Beogradu prisustvovao obilježavanju sjećanja na sve žrtve NATO bombardovanja koje se završilo 10. juna 1999. godine.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.