27.8.2024. 12:59
0
Vulin kazao da je on lično zabranio ulaz u Srbiju Bubi Corelliju, Jali Bratu, Sadiku Hasanoviću: "Molili su preko menadžera, a neki i preko premijera svojih država da im se zabrana skine"
Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je spiskove osoba za koje je važila mjera obaveznog zadržavanja i pojačane kontrole prilikom ulaska u Srbiju pravio kao ministar policije i direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) po savjesti i zakonu, ističući da žali što im se nije više posvetio.

Vulin je rekao da se "sav ološ koji misli da Srbi nemaju ni državu, ni samopoštovanje mogao uvjeriti u suprotno kada im je na srpskim granicama rečeno da nisu dobrodošli".

- Nekima je to rečeno zato što su pjevali o Orićevim klanjima Srba na Božić (op.a. zabranjen ulaz Sadiku Hasanoviću), nekima zato što su prebijali našu djecu na koncertima (op.a. zabranjen ulaz Bubi Corelliju i Jali Bratu), a na mrežama psovali srpsku majku, pjevali da im ne može niko ništa jer su 'jači od Srbije' (op.a. zabranjen ulaz Jadranki Bajraktarović) - naveo je Vulin u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je dodao da nekima nije bilo dozvoljeno da uđu u Srbiju zato što su "halakali dok su pokazivali simbole velike Albanije, slavili Antu Gotovinu".

- Na spiskovima koje sam lično sastavljao kao ministar policije i direktor BIA i uz naredbu predavao nadležnim organima bilo je stranih državljana koji su u Srbiju dolazili da učestvuju u nasilnim protestima, ali i narko-bosova od kojih i sada strepe od Sarajeva do Prištine i Skoplja, a u Srbiji smo im oduzimali vozila i vraćali ih pješke preko granice - naveo je Vulin, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, ne treba zaboraviti da je na spisak, uz mjeru obaveznog zadržavanja i pojačane kontrole, stavio i poslanike iz Skupštine Crne Gore koji su glasali "da je Srbija genocidna".

- Na spiskove sam lično stavio kao ministar policije i direktor BIA i Srbe koji nose cvijeće na grob šiptarskim ubicama, a i brojnim ustašama koji u Vukovaru pevaju 'Juri i Bobanu', a onda bi da dođu u Bač i još jednom nam pljuju u lice - objasnio je Vulin.

Prema njegovim riječima, svi do jednog su cvilili i tražili da im se zabrana skine i svi do jednog su govorili da ima gorih od njih, da nisu mislili to što su pjevali i pričali i svi do jednog su kukali da im zabrana uzima novac ili ih ometa u upravljanju imovinom koju posjeduju u Srbiji.

- Neki su molili lično, neki preko menadžera, a neki i preko premijera svojih država. Spiskove sam pravio ja, kao ministar policije i direktor BIA, po zakonu i po savjesti i žalim što im se nisam više posvetio, jer vidim koliko ološa je nepravedno zaboravljeno. Aleksandar Vučić o tome nije bio pitan, niti je trebalo da bude - poručio je Vulin.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.