12.10.2024. 14:04
0
Uhapšene dvije osobe zbog prijetnji roditeljima ubijene Danke Ilić
Policija u Boru, na istoku Srbije, uhapsila je dvije osobe osumnjičene da su preko društvenih mreža TikTok i YouTube iznijeli neosnovane optužbe i pretili roditeljima ubijene djevojčice Danke Ilić iz Bora, saopćilo je u subotu Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako MUP navodi, N.R. (44) se tereti za ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda, dok se D.S. (44) tereti za izazivanje panike i nereda.

Osumnjičenima je Osnovni sud u Boru odredio pritvor do 30 dana.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je 24. septembra protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića zbog ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Djevojčica Danka Ilić je nestala 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Policija u Srbiji saopćila je u aprilu da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su ubili djevojčicu.

Iako je policija tada saopćila da su osumnjičeni priznali krivično delo, tužilaštvo u Boru je saopćilo da su obojica negirali zločin i tvrdili da djevojčicu nikada nisu ni vidjeli.

Tužilaštvo je također ranije saopćilo da je uzeto više od 500 tragova sa službenog vozila JKP "Vodovod" za koji policija sumnja da su vozila dvojica osumnjičenih kada su vozilom udarili devojčicu.

Tijelo Danke Ilić i dalje nije pronađeno.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.