23.2.2016. 15:24
0
Porto Riko: Uhapšeno 20 nastavnika zbog prevare teške milion dolara
Agenti Federalnog biroa za istrage (FBI) u Porto Riku su uhapsili 20 nastavnika zbog optužbe da su učestvovali u prevari teškoj skoro milion dolara (oko 910.000 eura).
Carlos Osorio, portparol FBI, kazao je da se nastavnici suočavaju sa optužbama koje uključuju krađu državnog novca i imovine, te teške kraše identiteta.

Uhapšeni nastavnici rade za Rocket Learning LLC, kompaniju iz Sjedinjenih Američkih Država koja pruža usluge podučavanja u javnim školama u Porto Riku. Federalne vlasti su prošle godine optužile 31 direktora i program menadžera spomenute kompanije u istom predmetu.

Ranije uhapšeni se terete da su podnošenjem lažnih faktura izvukli dobit za sebe u iznosu od 954.000 dolara (oko 866.500 eura). 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.