1.6.2016. 9:11
0
Irak: UNICEF upozorava da je 20.000 djece zatočeno u Fallujahi
Međunarodni fond za djecu Ujedinjenih nacija (UNICEF) izdao je upozorenje iračkoj vojci i ISIS-u da poštede djecu u sred bitke koju vode za preuzimanje kontrole nad iračkim gradom Fallujahom, javlja Anadolu Agency (AA).

UNICEF je u srijedu saopštio da se to odnosi na, prema njihovim procjenama, 20.000 djece koja su zarobljena u gradu zapadno od Bagdada. Veoma mali broj porodica uspio je napustiti Fallujahu prije ofanzive koja je počela prije sedam dana.

Također, djeca se, iz UNICEF-a upozoravaju, suočavaju sa prisilnom mobilizacijom od strane militanata i pozvao je zaraćene strane da „poštede djecu Fallujahe i osiguraju siguran prolaz za one koji žele naputiti grad“.

Fallujah je dvije godine pod kontrolom ISIS-a i posljednji je veliki grad u zapadnom dijelu Iraka koji i dalje kontrolišu. 

(Anadolu Agency) 

DjecaIrak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.