23.7.2016. 11:50
0
Minhen: U napadu na trgovački centar najmanje deset mrtvih, policija još traga za motivima
U sinoćnjem napadu na trgovački centar u Minhenu poginulo je najmanje deset ljudi, među kojima i napadač 18-godišnji njemački državljanin iranskog porijekla. Policija je saopštila da i dalje traga za motivima ovog napada u kojem je povrijeđena 21 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Hubertus Andrae, šef minhenske policije kazao je da je osumnjičeni napadač pronađen mrtav u blizini trgovačkog centra ”Olympia”, te da je najvjerovatnije izvršio samoubistvo.

”U ovom trenutku nemamo dokaze da je još neka osoba uključena u napad. Za sada su motiv i pozadina ovog napada potpuno nejasni”, istakao je Andrae.

Video snimci napada koji su prikazani na njemačkim televizijama prikazuju napadača kako nasumično puca na ljude ispred restorana brze hrane u neposrednoj blizini trgovačkog centra.

Policija je navela da je napadač ubio najmanje devet ljudi, dok ih je 21 nakon ranjavanja upućeno u bolnicu.

Sigurnosne snage sinoć su pokrenule veliku potjeru odmah nakon napada zbog tvrdnji svjedoka da su bila tri napadača sa puškama. Kasnije se ispostavilo da je napadač djelovao sam. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.