26.8.2016. 9:47
0
Holandija: Stranka ultradesničara Geerta Wildersa najavila da će zatvoriti sve džamije i zabraniti Kur'an
Politička stranka holandskog ultradesničara Geerta Wildersa, koja vodi u anketama uoči parlamentarnih izbora sljedeće godine, obećala je u svom manifestu da će "zatvoriti džamije i zabraniti Kur'an".

"Sve džamije i islamističke škole biće zatvorena, a Kur'an zabranjen" piše u dokumentu u kojem se predstavlja izborni program Slobodarske stranke /PVV/, uoči glasanja u martu 2017. godine. 

Stranka navodi da će preokrenuti proces "islamizacije" zemlje serijom mjera, uključujući zatvaranje granica, ukidanje centara za azilante, zabranjivanje dolaska migranata iz islamskih zemalja i sprečavanje da muslimanke nadalje budu pokrivene u javnosti. 

Prema prognozi iz ovog mjeseca, Wildersova stranka mogla bi da osvoji 28 mandata u skupštini od 150 poslanika, što je znatno više od njenih sadašnjih 12 mandata. 

Imigrantska kriza polarizovala je Holandiju, državu sa 17 miliona stanovnika, i pokrenula oštru debatu, tokom koje je bilo i napada na izbjegličke centre.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.