18.10.2016. 11:19
0
Šest osoba s amputiranim rukama pronađeni u Meksiku, zločinci narko karteli
Pet muškaraca i žena pronađeni su živi na cesti u zapadnom Meksiku s amputiranim rukama i s natpisima na čelima "ja sam lopov".

Žrtve je osakatila kriminalna grupa povezana s trgovinom drogom, koja je također ostavila ubijenog muškarca na cesti i dvije vreće s otkinutim rukama u Tlaquepaqueu, u blizini Guadalajare, drugog po veličini meksičkog grada, saopćila je policija.

- Oni su u delikatnom zdravstvenom stanju. Njihovi udovi su umotani u plastiku - izjavio je novinarima zapovjednik lokalne policije Roberto Larios.

Narko karteli ostavljaju unakažena tijela žrtava na cestama u Meksiku, pa je pronalazak šest osakaćenih živih osoba neuobičajen. 

Ubijeni 39-godišnjak očigledno je premlaćen do smrti i njegove ruke nisu bile odsječene. Njegova 44-godišnja žena je pronađena amputiranih ruku.  Muškarci kojima su amputirane ruke su u dobi između 25 i 43. godine.

Vlasti sumnjaju da je taj okrutni zločin povezan s trgovinom drogom.

Zapadna država Jalisco, u kojoj se nalazi Guadalajara, bila je poprište užasavajućih činova nasilja u posljednjim godinama koje je počinio moćni narko kartel Nova generacija Jalisca, prenosi AFP.
 
(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.