24.9.2019. 16:40
0
Kosjačov: Američko neizdavanje viza ruskim delegatima zahtijeva 'bolan' odgovor
FOTO: Ilustracija
Predsjedavajući Komiteta za vanjsku politiku Vijeća Ruske federacije, Konstantin Kosačjov, opisao je američko odbijanje da izda ulazne vize brojnim ruskim delegatima na Generalnoj skupštini UN-a kao političku odluku.

- SAD su namjerno poduzele taj potez kako bi odgodile izdavanje viza. To je očigledno politička, a ne tehnička odluka - kazao je Kosjačov novinarima, dodajući da "takve akcije američke strane zahtijevaju 'bolan' odgovor Rusije".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je izjavio da su SAD prekršile međunarodna pravila neizdavanjem viza ruskim senatorima, dodajući da je potreban oštar odgovor i Moskve i Ujedinjenih nacija, prenosi Russia Today.

(Fena / Haris Ahbabović)

RusijaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.