4.4.2023. 16:47
0
Trump se prvi put oglasio o procesu i zatražio nešto neočekivano
Donald Trump oglasio se prvi put danas uoči čitanja optužnice. Na svojoj društvenoj mreži bivši predsjednik je objavio da traži pomicanje današnjeg ročišta i selidbu na Staten Island.

Kompletnu poruku Trump je napisao velikim slovima, a njegova meta bio je sudac Juan Merchan kojeg je opisao kao mrzitelja Trumpa. Selidbu ročišta obrazložio je tezom da je Manhattan ‘demokratsko uporište‘.

Također, Trump je danas svojim pristašama poslao i mail u kojem piše da je danas dan ‘u kojem oplakujemo gubitak pravde u Americi‘.

Pored toga, Trump je već počeo koristiti suđenje za svoju političku kampanju

Naime, snimatelj Trumpa putovao je s njim od Floride do New Yorka kako bi za kulisa dokumentirao predaju bivšeg predsjednika, tvrde dva izvora, što dodatno ukazuje na to kako Trumpov tim cijelu ovu situaciju planira iskoristiti za svoju političku korist.

Očekuje se da će ga snimatelj pratiti do zgrade suda, ali ne zna se što će mu biti dopušteno snimati, s obzirom na stroga ograničenja suda.

Sudac je u ponedjeljak odlučio da novinskim kućama neće biti dopušteno prenositi suđenje, ali fotografi ipak mogu fotografirati prije početka saslušanja.


(Admir O.)

SADTrump
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.