29.4.2023. 9:21
0
Lavrov: Propadaju napori Vašingtona da izoluju Moskvu
Napori Vašingtona da izoluju Moskvu u potpunosti propadaju, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Čini se sasvim prirodnim to što nisu uspjeli napori Vašingtona i njegovih satelita da preokrenu tok istorije i primoraju međunarodnu zajednicu da živi u skladu sa `svjetskim poretkom zasnovanim na pravilima`. Pomenuću samo potpuno neuspjeli kurs ka izolaciji Rusije koji su vodili zapadnjaci", rekao je Lavrov na Globalnoj konferenciji o multipolarnosti.

On je dodao da "većina zemalja u kojima živi oko 85 odsto svjetske populacije oklijevaju da vade kestenje iz vatre za bivše kolonijalne sile", prenio je TASS.

Uoči konferencije, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da će ovaj događaj još jednom omogućiti da se obrati pažnja na političare, javne zvaničnike, novinare, akademske i kulturne ličnosti iz cijelog svijeta koji se zalažu za multipolarnost, za pravednije i demokratičnije međudržavne odnose.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.