30.4.2023. 18:32
0
Sijarto: Sreća pa se Zelenski ne pita za NATO
Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto saopštio je da članstvo Mađarske i NATO-a na sreću ne zavisi od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Neprihvatljivo za članicu NATO-a

- Prema riječima predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, ponašanje Mađarske je neprihvatljivo za zemlju članicu NATO-a. Ipak, srećom, on o tome ne odlučuje -  napisao je Sijarto na Facebooku.

Sijarto je naveo da je mađarski narod već platio vanredno visoku cijenu za sukob u Ukrajini, u kojoj su poginuli mnogi zakarpatski Mađari, prenose ruski mediji.

- Ako ta izjava znači: "S poštovanjem zahvaljujem Mađarima za to što su primili više od milion ukrajinskih izbjeglica i pobrinuli se za njih, s poštovanjem zahvaljujem i za pomoć koja nam se stalno pruža", onda "Hvala, možete i dalje da računate na nas" - napisao je Sijarto.

Optužio Mađarsku da podržava Rusiju

Zelenski je ranije optužio Mađarsku da podržava Rusiju i izjavio da članica NATO-a "ne smije da savjetuje Ukrajini da li da ide ili da ne ide" u Alijansu, jer onda više ne može da se naziva njenim saveznikom.

Sijarto je ranije izjavio da Budimpešta neće podržati nijedan suštinski korak Ukrajine ka NATO-u i EU, dok ne budu obnovljena prava zakarpatskih Mađara.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.