2.5.2023. 22:19
0
Guterres: Sloboda medija na udaru svuda u svijetu
Sloboda medija na udaru je svuda u svijetu, izjavio je večeras generalni sekretar UN Antonio Guterres koji je osudio napade na novinare, kao i dezinformacije.

"Sve naše slobode zavise od slobode medija... Sloboda medija predstavlja vitalni element ljudskih prava", rekao je Guterres u video poruci emitovanoj uoči Svjetskog dana slobode medija koji se obilježava 3. maja.

Guterres je dodao da je sloboda "medija na udaru svuda u svijetu", navodeći da su novinari i medijski radnici direktno na meti napada onlajn i van društvenih mreža, dok obavljaju važan posao.

Generalni sekretar UN je skrenuo pažnju i na dezinformacije.

"Istini prijete dezinformacije i govor mržnje koje nastoje da zamagle granice između činjenica i fikcije, između nauke i zavjere", dodao je Guterres.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.