23.6.2023. 13:10
0
Ambasador Murphy iz helikoptera posmatrao vojnu vježbu vojske SAD i Oružanih snaga BiH
FOTO: Michael Murphy
Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi (Michael Murphy) u vojnom helikopteru posmatrao je zajedničku vojnu vježbu američke vojske i Oružanih snaga BiH na Manjači i u Tuzli.

- Imao sam nezaboravnu priliku da letim iznad predivne Bosne i Hercegovine u američkom vojnom helikopteru UH-60 Blackhawk, kako bih posmatrao bilateralne vojne vježbe na Manjači i u Tuzli, gdje su 1-91 konjički puk američke vojske i Oružanih snaga BiH zajedno obavljali kopnene i zračne napade – izjavio je Marfi.

Dodao je da su američke specijalne snage izvodile skokove slobodnim padom uz podršku izviđačkih timova OS BiH. 

- Ove unaprijeđene vojne aktivnosti su još jedan primjer čvrste posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država OS BiH i suverenitetu te teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine - rekao je Marfi, navodi Avaz. 



(A.R.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.