5.7.2023. 11:41
0
U Bijeloj kući navodno pronađen kokain
FOTO: PIXABAY
U Bijeloj kući je pronađen bijeli prah, a testiranjem na licu mjesta je ustanovljeno da se radi o kokainu, naveli su američki organi za provođenje zakona, a tajna služba istražuje kako se to dogodilo.

Kako prenosi Guardian, prisutnost supstance koja je poslana na daljnje testiranje izašla je na vidjelo kasno u ponedjeljak kada je vatrogasac iz vatrogasnog tima za opasne materijale prijavio “žuto pakovanje”, te da se radi o kokain hidrohloridu.

Portparol Tajne službe Anthony Guglielmi rekao je za Washington Post da je otkriće dovelo do povišenih sigurnosnih mjera i kratke evakuacije dijela Bijele kuće.

Prvi izvještaji su ukazivali da je supstanca otkrivena u biblioteci. Pozivajući se na dvojicu zvaničnika koji nisu imali ovlaštenje da govore o istrazi je Associated Press izvijestio da je bijeli prah pronađen “u području dostupnom turističkim grupama, a ne u nekoj određenoj kancelariji West Winga“.

Guglielmi je za Washington Post rekao da postoji “istraga o uzroku i načinu” kako je supstanca ušla u Bijelu kuću. U to vrijeme, Joe Biden je bio u Camp Davidu. Američki predsjednik i prva dama Jill Biden vratili se u utorak ujutro iz u Marylanda u Bijelu kuću.

Zvaničnik upoznat sa istragom rekao je za novine da je količina supstance bila mala.

Ovo ne bi bio prvi put da je ilegalna droga ušla u Bijelu kuću. Reper Snoop Dogg rekao je da je pušio travu u kupatilu 2013. godine, a Willie Nelson je priznao da je pušio džoint na krovu Bijele kuće za vrijeme predsjednika Jimmy Cartera.

Britanski glumac Erkan Mustafa rekao je da je pušio marihuanu i šmrkao kokain tokom posjete Bijeloj kući tokom kampanje protiv droge “Samo reci ne” koju je organizovala tadašnja prva dama Nancy Reagan.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.