24.8.2023. 10:26
0
Stjuardesa Kristina bila jedina žena u avionu Prigožina: "Rekla je da njihov let kasni iz nekog razloga i da je odvezen na neku kratkoročnu popravku"
Kristina Raspopova, 39-godišnja stjuardesa, jedina je žena koja je poginula, nakon što se privatni avion Embraer Legacy srušio u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti u Rusiji.

Stjuardesa Kristina Raspopova, koja je poginula u padu aviona osnivača Vagner PMC Jevgenija Prigožina u Tverskoj oblasti, nekoliko sati prije tragedije uspjela je javila neobičnosti prije leta.

Moguće razloge avionske nesreće možete pogledati OVDJE.

Telegram kanal Baza prenosi da „njihov let iz nekog razloga kasni”.

Telegram kanal VČK-OGPU navodi, pozivajući se na riječi rođaka stjuardese, da su se sa avionom desile čudne popravke prije polaska - navodno je „odvezen na neku kratkoročnu i neshvatljivu popravku“.

„Rekla je da je avion na održavanju ili manjim popravkama, da čekaju polijetanje“, rekla je rođaka Raspopova, koja je sa njom razgovarala prije leta, prenosi VČK-OGPU.


Nekoliko sati prije polaska, djevojka Kristina je rekla porodici da je njihov let iz nekog razloga odgođen. Prije leta je postavila fotografiju iz aerodromskog kafića.

Izvor VČK-OGPU navodi da je stjuardesa srušenog aviona sestra zamjenika tužioca jednog od gradova Čeljabinske oblasti.

On je objasnio da je Kristina Raspopova prije nekoliko dana odletjela za Moskvu, gdje je čekala let za Sankt Peterburg.

U srijedu, 23. augusta, su se čulo i ona je rekla da ekipa čeka važan poziv, kažu, da leti „danas ili sutra“.

Osim toga, prema riječima stjuardese, avion je bio na remontu prije polaska.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.