25.8.2023. 8:19
0
Eksplozije u regiji kod Moskve, zatvoreni aerodromi
FOTO: Twitter
Ruska vojska saopštila je rano u petak da je Ukrajina pokušala napasti civilne ciljeve na ruskom teritoriju modificiranim projektilom S-200.

Projektil je uništen sustavima protuzračne obrane iznad regije Kaluga, koja graniči s Moskvom, saopštilo je rusko ministarstvo obrane, prenosi N1.

Zračne luke Vnukovo i Domodjedovo u Moskvi obustavile su letove rano u petak, izvijestila je ruska novinska agencija TASS. Također, stanovnici ruskih regija Tula i Kaluga ranije su objavili na društvenim mrežama o eksplozijama koje su čuli tijekom noći, izvijestio je ruski online medij Baza.

Raketni sustav S-200 u doba Sovjetskog Saveza služio je za protuzračnu obranu te je on zapravo preteča modernijih modela S-300 i S-400, a rakete ispaljene iz S-200 već su pogodile ciljeve u Rusiji, tačnije u Brjanskoj oblasti, sjeverno od Ukrajine. Letovi su također bili nakratko prekinuti u utorak i srijedu tijekom napada ukrajinskih dronova.

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.