26.8.2023. 10:27
0
Drama iznad jezera Tahoe: Američki F-16 lovci presreli civilni avion u blizini Bidenovog odmarališta
Borbeni avioni F-16 američkog zrakoplovstva podignuti su u petak u zrak zbog civilne letjelice koja je narušila zatvoreni zračni prostor u oblasti jezera Tahoe, gdje se odmara američki predsjednik Joe Biden, navodi se u saopštenju Sjevernoameričke komande zračno-svemirske odbrane (NORAD).

“Jutros su dva lovca NORAD F-16 i helikopter američke obalske straže poduzeli akciju u vezi sa kršenjem privremene zone zabrane letenja od civilnog aviona u oblasti jezera Tahoe. Civilni avion je narušio zonu oko 7.50 sati po pacifičkom vremenu i ispraćen je iz područja”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tokom tog događaja, borbeni avioni ispalili baklje – koje su možda bile vidljive javnosti – kako bi privukle pažnju pilota.

“Baklje su korištene uz najviše poštovanje prema sigurnosti presretnutih letjelica i ljudi na zemlji. One brzo i potpuno sagorjevaju i nema opasnosti za ljude na zemlji kada se ispuste”, dodaje se.

Avion je napustio područje bez incidenata.


(Admir O.)

Avioni
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.