17.10.2023. 9:32
0
U Bruxellesu upucan terorist, navodno je preživio: U kritičnom je stanju
U Schaerbeeku je upucena osoba, vjerojatno osumnjičena za napad u Bruxellesu.

Identifikacija to tek treba potvrditi, u toku je uzimanje otisaka i identifikacija. No vrlo je vjerojatno da se radi o počinitelju jer je tamo pronađeno i oružje kojim su navodno počinjeni napadi, rekla je ministrica unutrašnjih poslova Annelies Verlinden. Izvor blizak policiji kaže da pretpostavljaju da se radi o počinitelju jučerašnjeg zločina.

U Schaarbeeku je u toku velika policijska akcija.

“Oružje kojim su napadi navodno počinjeni pronađeno je na mjestu gdje je jutros pronađen muškarac u Schaarbeeku. To povećava vjerojatnost da je počinitelj uhvaćen. Sada uzimamo otiske prstiju kako bismo bili 100% sigurni”, prenose švedski mediji izjavu iz policije.

Belgijski mediji pišu kako je osumnjičenik ipak preživio. Navodno je reanimiran te je u teškom stanju. Upucan je u prsa

Muškarac je upucan u kafiću u Schaerbeeku, no prema posljednjim informacijama reanimiran je i prevozi se u lokalnu bolnicu.

Nieuwsblad.be javlja kako, unatoč prijašnjim izvještajima da ima više povrijeđenih u razmjeni vatre terorista i policije, nema povrijeđenih te da je stradao jedino terorist. Potvrđeno je od strane lokalne vlasti.

“Jedino osumnjičenik je pogođen”, dodaju.

(Erna H.) 

BRUXELLES
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.