22.10.2023. 14:04
0
Drugi konvoj od 17 kamiona pomoći ide prema Gazi
FOTO: EPA-EFE
Drugi konvoj od 17 kamiona pomoći ušao je na egipatsku stranu prijelaza Rafah i ide prema Gazi, izvijestili su egipatski mediji.

U subotu je 20 kamiona pomoći dopušteno ući u Gazu istom rutom – prvi put da je netko ušao na teritorij otkako je Izrael uveo potpunu opsadu prije dva tjedna.

Šef humanitarne pomoći Ujedinjenih naroda Martin Griffiths rekao je ranije da je “pesimističan” da će bilo kakva pomoć danas stići u Gazu.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Gaze ustvrdio je da su od 7. listopada izraelski napadi na Gazu rezultirali smrću 4651 Palestinca, od čega su 40% bila djeca. Više od 14.245 je ranjeno, od kojih su 70% djeca i žene, tvrdi se.

(Erna H )

gazapomoć
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.