28.10.2023. 8:15
0
Izraelske snage se povukle iz Gaze, Hamas tvrdi da su "neprijateljske trupe napadnute iz zasjede"
S obzirom da su prekinute sve komunikacije u Gazi, vrlo malo dopire informacije o tome šta se događa tamo, piše Al Jazeera.

Iza Palestinaca u Gazi je teška noć puna bombardovanja, a prekid komunikacija se nastavio i u subotu ujutro nakon što je Izrael bombardovao komunikacijske tornjeve i vodove.

Al Jazeera javlja kako ne može direktno stupiti u kontakt sa svojim dopisnicima. Kako javlja izraelski Haaretz, stanovnici Pojasa Gaze javljaju da su noćašnji napadi iz Izraela bili najintenzivniji u zadnje tri sedmice sukoba.

Broj povrijeđenih i poginulih zasad nije poznat zbog prekida komunikacija s ljekarskim timovima.


IDF je objavio da je u sinoćnjim napadima ubijen čelnik zračnih snaga Hamasa u Pojasu Gaze. Prema izvještaju, Atsam Abu Rafa je bio jedan od organizatora napada na izraelske zajednice 7. oktobra.

Prema njihovim navodima, trajalo je neprestano bombardovanje u istočnoj Gazi, posebno u sjevernom sektoru, od izbjegličkog kampa Jabaliya do Bet Lahiye i Bet Hanuna. Također su zabilježeni napadi u centralnom pojasu i u Kan Junisu na jugu.

Izraelske trupe povukle su se iz Gaze u svom prvom velikom upadu nakon nekoliko okršaja. Dužnosnik Hamasa tvrdi da su izraelske "neprijateljske trupe napadnute iz zasjede" što je uzrokovalo "teške gubitke u vojnicima i opremi."

(Erna H.) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.