29.10.2023. 10:54
0
Katar: Kopnena ofanziva na Gazu će imati katastrofalne posljedice na stabilnost regije
Izraelska kopnena ofanziva na Gazu imat će "katastrofalne posljedice" na stabilnost regije, upozorilo je katarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Operacija bi bila dio politike "kolektivnog kažnjavanja i pokušaja prisilnog raseljavanja palestinskog naroda", saopćili su.

Katar je optužio Izraelce za kršenje međunarodnog i humanitarnog prava prisiljavanjem civila na bijeg u susjedne zemlje. 

- Država Katar izražava duboku zabrinutost zbog izraelskog kopnenog upada u Pojas Gaze i smatra ga opasnim razvojem događaja koji će imati razorne sigurnosne i humanitarne učinke u Pojasu, posebno na sigurnost civila i talaca - stoji u saopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova naglasilo je kako upad predstavlja "flagrantno kršenje" rezolucije koju je usvojila Generalna skupština UN-a kojom se poziva na trenutno humanitarno primirje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.