3.11.2023. 9:52
0
Još jedan novinar i 10 članova njegove porodice ubijeni u Gazi: Ovo je njegovo posljednje javljanje
Novinar koji je radio za televizijski kanal palestinskih vlasti ubijen je u četvrtak zajedno sa deset članova svoje porodice u izraelskom zračnom napadu na njegovu kuću na jugu Pojasa Gaze.

- Naš novinar i kolega Mohammed Abu Hatab i članovi njegove porodice ubijeni su u izraelskom zračnom napadu u kojem je bombardovana njegova kuća u Khan Yunisu, objavila je palestinska televizija.

Prema službenoj palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, Abu Hatab je izvještavao o događajima iz bolnice Nasser u Khan Yunisu i završio je izvještavanje sat vremena prije napada na njegov dom.

Njegovo posljednje javljanje pogledajte OVDJE. 

Najmanje 27 novinara ubijeno je u izraelskim napadima na Gazu koji ne prestaju od 7. oktobra, podaci su Sindikata palestinskih novinara.

Sindikat je u srijedu objavio da je Majd Fazl Arands, jedan od članova koji je radio za web stranicu Al-Jamahir, ubijen tokom napada u blizini njegove kuće u izbjegličkom kampu Nusirat.

Podsjetimo, izraelska vojska je proširila zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim vazdušnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze ubijen je najmanje 9.061 Palestinac.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.