12.11.2023. 20:59
0
Izrael želi da Tony Blair postane koordinator za humanitarna pitanja u Gazi
Izrael nastoji da postavi bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira kao humanitarnog koordinatora za pojas Gaze, navodi izraelski Ynet. Ova ideja nastala je iz želje da se smanji međunarodni pritisak.

Ynet, pozivajući se na neimenovane visoke dužnosnike, rekao je da se premijer Benjamin Netanyahu nada da će iskoristiti Blairovo iskustvo kao bivšeg izaslanika za regiju za Bliskoistočni kvartet kako bi ublažio međunarodnu zabrinutost zbog civilnih žrtava izraelske kampanje u Gazi.

U izvještaju se navodi da je Blair kontaktiran po tom pitanju i da su razgovori u toku posljednjih sedmica. Ured bivšeg britanskog čelnika rekao je Ynetu u odgovoru da "nije dobio niti mu je ponuđen položaj", ali nije direktno negirao bilo kakav kontakt.

Ynet je rekao da tačna definicija, obim i autoritet predložene uloge još nisu jasno definirani, dodajući da će naglasak biti na "pružanju medicinske pomoći i lijekova, te na mogućnosti evakuacije ranjenih i bolesnih iz pojasa".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.