6.12.2023. 19:58
0
Putin stigao u Saudijsku Arabiju
Predsjednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Saudijsku Arabiju gdje će se sastati sa prestolonasljednikom Mohamedom bin Salmanom.

Osim Putina, u ruskoj delegaciji nalaze se i šef diplomatije Sergej Lavrov, predsjednica Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina, šefovi Roskosmosa i Rosatoma kao i niz ministara i drugih zvaničnika vlade.

Kremlj je saopćio da će, osim o nafti, Putin govoriti o ratu između Izraela i Hamasa, situaciji u Siriji i Jemenu, te pitanjima kao što je osiguranje stabilnosti u Zaljevu.

Putin je danas posjetio Ujedinjene Arapske Emirate prije nego što je otišao u Saudijsku Arabiju na jednodnevnu turneju s ciljem podizanja profila Moskve kao bliskoistočnog moćnog posrednika.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.