20.1.2024. 19:50
0
Iran uputio jezivu poruku Izraelu koja će ih držati budnima još jako dugo
Iran je objavio da "zadržava pravo odgovoriti u odgovarajuće vrijeme i na odgovarajućem mjestu" Izraelu zbog ubistva svojih vojnika u izraelskom napadu na Damask, glavni grad Sirije.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Irana Nasser Kenani osudio je izraelski napad na Damask, glavni grad Sirije.

"Izraelsko ponovno kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije i njegova eskalacija agresivnih i provokativnih napada na različite ciljeve u Siriji pokazuju vlastitu slabost i bespomoćnost", poručio je Kenani.

Opisujući napad Tel Aviva na Damask kao "zločinački i teroristički čin", Kenani je istaknuo da bi sve zemlje i regionalne i međunarodne organizacije, uključujući i Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, trebali reagirati i osuditi napad.

Kenani je izjavio da izraelsko ubijanje iranskih vojnika jasno pokazuje duboku vezu Tel Aviva s nekim terorističkim organizacijama u regiji i terorističkom organizacijom ISIS.

Ističući da će Teheran politički, pravno i međunarodno nastaviti s ovim napadom, Kenani je istaknuo da Iran "zadržava pravo da odgovori na odgovarajućem mjestu i u odgovarajuće vrijeme".

Sirijska novinska agencija SANA objavila je da je Izrael gađao civilno naselje u regiji Al-Mazah u Damasku.

U pisanom priopćenju Iranske revolucionarne garde navedeno je da su četiri njihova pripadnika ubijena u izraelskom napadu na Damask, glavni grad Sirije.

(Ajdin B.)

Iran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.