21.1.2024. 8:49
0
Muškarac na aerodromu u New Yorku uhvaćen sa više od 18 kg kokaina
Djelatnici američke carinske službe u njujorškom aerodromu "John F. Kennedy" uhapsili su u petak 22-godišnjeg krijumčara koji je pokušao prokrijumčariti više od 18 kilograma kokaina skrivenog u paketima velikih smrznutih kozica.

Zacharie Scott je američki državljanin sa boravištem u Gvajani, a carinski službenici su ga nasumično odabrali za dodatnu pretragu nakon što je došao letom iz ove južnoameričke države. Pregledavajući Scottovu prtljagu, policajci su pronašli razbacanu odjeću i više paketa smrznutih velikih kozica, prenosi HINA.

Nakon što su razrezali zapakovane morske delicije, otkrili su komade bijelog praha za koji je kasnije utvrđeno da je kokain, stoji u sudskim dokumentima. Sveukupna težina kokaina iznosila je 18,45 kilograma.

Kada su službenici Odjela domovinske sigurnosti uhapsili Scotta, on je navodno izjavio da je "znao da je pogrešno unositi pakete u Sjedinjene Države", istražiteljima je rekao da mu je za ovaj krijumčarski posao trebalo biti isplaćeno između 5000 i 6000 dolara. Ako ga proglase krivim, Scottu prijeti kazna do 20 godina zatvora.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.