28.1.2024. 20:25
0
Prijeti li eskalacija - Reakcije američkih političara: "Prešli su crvenu liniju"
FOTO: AP
Sve je više reakcije američkih političara na napad u kojem su ubijena tri američka vojnika.

Dan Sullivan, republikanski senator s Aljaske, objavio je na X-u, bivšem Twitteru, da su militantne grupe koje podržava Iran "prešle crvenu liniju". Drugi republikanci kritikovali su predsjednika Bidena što nije učinio više na suzbijanju iranskih napada na američke interese u regiji.

"Iran otvoreno dovodi u pitanje snagu i odlučnost SAD-a zahvaljujući Bidenovom popuštanju najvećem svjetskom sponzoru terorizma", rekao je senator Floride Rick Scott u objavi na društvenim mrežama. “To mora završiti”, dodao je.

Senator Tom Cotton iz Arkansasa rekao je da "jedini odgovor na ove napade mora biti razorna vojna odmazda protiv iranskih terorističkih snaga, kako u Iranu, tako i širom Bliskog istoka".

Erna H. 


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.