2.2.2024. 22:11
0
Najjača oluja u zadnjih 30 godina u Norveškoj: Vjetar čupao prozore, skidao crijepove
Oluja Ingunn pogodila je Norvešku udarima vjetra, čija je brzina većina od 193 km/h, piše Sky News. Kućanstva u središnjim područjima jučer ujutro nisu imala struje, a zbog vjetra je autobus izletio s ceste sjeveroistočno od Bergena.

- Niko od 14 putnika u autobusu nije ozlijeđen - rekla je policija.

U nekim dijelovima Norveške zatvorene su škole, ceste, tuneli i mostovi. Vjetar je iščupao nekoliko prozora hotela u Bodu, u okrugu Nordland, gdje je policija izdala upozorenje na "opasnost po život". Bodo se nalazi sjeverno od Arktičkog kruga.

Upravitelj hotela potvrdio je štetu na hotelu Radison Blu od 13 spratova. Šteta je nastala na najvišem spratu zgrade hotela. Oko centra Bodoa postavljen je policijski kordon. Oštećenje je pretrpjela i bolnica u Harstradu. 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.